top of page

Bekijk hier de uitzending van Binnenstebuiten:

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/kaviaar-uit-laren

Eistadium

De bevruchte eitjes worden in een 'jar' geplaatst met een stroompje schoon water, na enkele dagen komen de eerste eitjes uit.

CIMG1727.JPG
Het bedrijf is ooit begonnen als gemengd veebedrijf en is uitgegroeid tot De Steurhoeve. De eigenaren, Martin en Sandra Hoentjen, zijn in 1999 begonnen met het kweken van paling. De palingkwekerij is in 2012 gestopt vanwege te grote investeringen die nodig waren en beiden waren ze toe aan een nieuwe uitdaging, het kweken van een andere vissoort. 
 
In 2013 zijn de eerste kleine steuren aangekocht, bedoeld voor de productie van kaviaar en siervis. In slechts enkele jaren is de voormalige ligboxenstal omgetoverd tot een steurkwekerij. De inrichting is volledig door Martin zelf gemaakt. De eerste siervissen zijn al geleverd, met name aan de groothandel. Eind 2017 hebben ze de eerste grote steuren met eieren en kunnen ze kaviaar produceren. Het ontwerpen en installeren van viskweeksystemen en onderdelen hiervan, zo ook begeleiding van andere viskwekers behoren ook tot de werkzaamheden van Martin.
bottom of page